Trods kritik freder S forbrugslånet

Trods kritik fra Forbrugerrådet vælger Socialdemokratiet at frede forbrugslånet.

Socialdemokratiet mener ikke at, forbyde forbrugslån er den rette fremgangsmåde, da det kommer til at gå ud over alle de kunder, der bare har lyst til at låne til et nyt fladskærms-tv i Fona. De mener vejen frem er ved forbyggende arbejde såsom rådgivning og ved at hjælpe det få tal der har taget dårlige valg med hensyn til forbrugslån.

– Jeg er ikke enig med Forbrugerrådet om hvilket middel, der skal til. Jeg er klar modstander af overgældssætning i den forstand, vi har set det, og jeg vil virkelig arbejde kraftigt for at finde virksomme midler, siger Mette Reissmann.

– Jeg er bare bange for, at det her rammer både socialt og konkurrencemæssigt skævt. Og der findes stadig de grå vekselerer, som handler uetisk og tilbyder lån til folk, der allerede er registreret i RKI.

I 2012 offentliggjorde  daværende daværende erhvervs- og vækstminister en forbrugerpakke der gik under navnet ‘Trygge forbrugere – aktive valg’. Det skulle bestå af et klagenævn hvor forbrugere med lån fra finansieringsselskaber kunne få hjælp og det er fortsat denne vej regeringen vil gå udtaler Mette Reismann.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*
*
Website